Alle 

grote aanbieders

100% 

onafhankelijk

Snel 

& gemakkelijk geregeld

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over: Besparen op energie? Waar moet je op letten?

Wil je graag besparen op energie ? Dan zijn dit de belangrijkste zaken waar je op moet letten:

Om een opzegvergoeding te voorkomen is het belangrijk de einddatum van je huidige energiecontract te controleren. Wil je namelijk overstappen maar loopt je huidige contract nog langer door dan 3 maanden ? Dan betaal je misschien een opzegvergoeding.
Je kunt de einddatum van je huidige contract altijd opvragen bij je huidige leverancier.

Om je besparing uit te rekenen is het belangrijk om je jaarverbruik te weten.

Op onze website kan je jouw jaarverbruik en adres invullen en met deze cijfers wordt een jaarbedrag getoond. Het is belangrijk om de jaarbedragen met elkaar te vergelijken omdat daar alle kosten en kortingen in berekend zijn. 

Bij sommige leveranciers is het niet mogelijk enkel tarief af te nemen als je een digitale meter hebt. Voor meer informatie, neem contact op met onze klantenservice..

Als je stadsverwarming hebt, kun je alleen overstappen voor stroom. Let op: Niet op alle adressen is het mogelijk over te stappen, controleer dit altijd eerst goed bij de eigenaar van jouw woning mocht je geen koophuis bezitten.

Je kunt op elk moment overstappen naar een andere energieleverancier maar als je contract langer doorloopt dan 3 maanden kan de huidige leverancier een opzegvergoeding in rekening brengen. Loopt jouw contract binnen 3 maanden af kan je boetevrij overstappen en neemt de nieuwe leverancier de levering van jouw energie automatisch pas over als je huidige contract is afgelopen!

Let op: Soms is het zelfs met het betalen van een opzegvergoeding alsnog goedkoper om toch over te stappen, vraag onze klantenservice je te helpen met een berekening.

Als je gaat verhuizen en je voor een andere energieleverancier kiest op je nieuwe adres, dan moet je altijd zelf je oude energiecontract opzeggen. Daarnaast mag je bij de meeste energieleveranciers niet je contract beëindigen omdat je gaat verhuizen.  In veel gevallen moet je dus je contract meenemen naar je nieuwe woning. Alleen als je contract vrij opzegbaar is kun je deze opzeggen en overstappen naar een andere leverancier op je nieuwe adres. Is je contract niet vrij opzegbaar en stap je toch over, dan kan de leverancier een opzegvergoeding in rekening brengen. Controleer dit dus goed voordat je overstapt naar een nieuwe energieleverancier.

De welkomstkorting soms ook wel overstappremie genoemd, is een bonus die je krijgt van de leverancier als je naar ze overstapt.

Deze bonus komt bovenop de korting die je krijgt op de tarieven.

Let op: In de getoonde maandbedragen is deze korting al verwerkt, 

je ontvangt de bonus echter pas aan het einde van je contract bij de jaarnota.

Er worden geen overstapkosten of andere eenmalige kosten gerekend.

Wij vergelijken compleet gratis en onafhankelijk alle energieleveranciers voor jou zodat jij het gunstige energiecontract kan afsluiten en geld kan besparen !

Stap je via ons over dan ontvangen wij van de energieleverancier een eenmalige fee, het maakt voor ons dus niet uit naar welke leverancier je overstapt.

Nee, de nieuwe leverancier kan in een landelijk systeem opzoeken wie jouw huidige leverancier is en de einddatum van het huidige contract opvragen. Zij zeggen voor jouw je huidige contract op en nemen automatisch de levering over na de einddatum mits je contract niet langer doorloopt dan 3 maanden. De enige uitzondering hierop is met een verhuizing.

Ja, dat kan. Je kan je aanvraag altijd binnen de wettelijk bepaalde bedenktijd van 14 dagen annuleren.

Veelgestelde vragen: Besparen op Internet & Tv? Waar moet je op letten?

Wil je graag besparen op Internet & Tv? Dan zijn dit de belangrijkste zaken waar je op moet letten

Om een dubbel abonnement te voorkomen is het belangrijk de einddatum van je huidige contract te controleren. Wil je namelijk overstappen maar loopt je huidige contract nog langer door dan 1 maand ? Dan ben je verplicht de resterende abonnementskosten van je gehele contract te betalen. Let op: Na het eerste contractjaar is je contract altijd maandelijks opzegbaar, dan kun je altijd overstappen!

Op onze website kan je jouw adres invullen en dan worden alle beschikbare providers getoond.

Het is belangrijk om de jaarbedragen die je bij je huidige provider en bij de nieuwe provider gaat betalen vergelijkt omdat daar alle kosten en kortingen in worden berekend.

Let op: De getoonde kosten zijn alleen geldig tijdens het eerste contractjaar, daarna is je abonnement altijd maandelijks opzegbaar.

Heb je momenteel internet via ADSL of kabel? Dan kun je in bijna alle gevallen gebruikmaken van de overstapservice. In het aanvraagformulier zie je of je van een overstapservice kunt gebruikmaken, of zelf moet opzeggen.

Vul in het aanvraagformulier je telefoonnummer en contractnummer van je huidige provider in en wij regelen dat jouw vaste telefoonnummer mee verhuist.

Dit is niet mogelijk als je naar een andere regio verhuist.

Ga je verhuizen en wil je overstappen naar een andere provider ? In dit geval moet je altijd zelf je huidige contract opzeggen. Let op: Verhuis je naar een gebied waar je huidige provider niet actief is dan kan je contract kosteloos ontbonden worden.

Er worden door ons geen overstapkosten of andere eenmalige kosten gerekend.

Wij vergelijken compleet gratis en onafhankelijk alle providers voor jou zodat jij het gunstige contract kan afsluiten en geld kan besparen !

Stap je via ons over dan ontvangen wij van de provider een eenmalige fee, het maakt voor ons dus niet uit naar welke provider je kiest.

Wel betaal je bij sommige providers aansluitkosten, is dit het geval dan zal dit altijd bij het aanbod vermeld staan.

Ja, dat kan. Je kan je aanvraag altijd binnen de wettelijk bepaalde bedenktijd van 14 dagen annuleren.

Onze openingstijden

Bekijk vandaag hoeveel jij kunt besparen