Alle 

grote aanbieders

100% 

onafhankelijk

Snel 

& gemakkelijk geregeld

Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt met de kosten per verzekering. Genoeg gelezen? Start dan nu met aansprakelijkheidsverzekering vergelijken. 

Top 3 aansprakelijkheidsverzekeringen

Maandpremie-indicatie

vanaf

€ 3,07

p/m

Maandpremie-indicatie

vanaf

€ 3,28

p/m

Maandpremie-indicatie

vanaf

€ 3,01

p/m

Premie-indicaties zijn op basis van standaard te verzekeren bedragen bij de verzekeraar een standaard eigen risico, incl. 21% assurantiebelasting en exclusief eventuele kortingen. Via “bereken premie” bereken je eenvoudig je eigen premie en kun je de aansprakelijkheidsverzekering van je keuze direct online afsluiten.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat de schade die jij veroorzaakt wordt gedekt. De verzekering kent verschillende benamingen, namelijk:

 

AVP;
AVP verzekering;
Aansprakelijkheidsverzekering particulieren.

 

De AVP verzekeringen zijn nodig zodra jij aansprakelijk bent voor de schade die jij bij een ander hebt veroorzaakt. Als je per ongeluk met jouw fiets een kras maakt in de auto van een ander of als je iets om laat vallen bij een kennis, bijvoorbeeld. De AVP verzekering kan je afsluiten voor jezelf of voor het hele gezin.

Op deze pagina

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Aansprakelijkheidsverzekeringen zijn niet alleen handig maar ook enorm verstandig. Het kan zomaar zijn dat je per ongeluk andermans bezit schade toebrengt! Zo’n situatie wil je natuurlijk altijd vermijden. 

 

Mocht het toch gebeuren dan kan je altijd terugvallen op jouw aansprakelijkheidsverzekering. Zonder deze verzekering draai je zelf altijd op voor de kosten die vaak hoog kunnen oplopen. Bekijk wat wij voor jou kunnen doen met onze vergelijker. Het afsluiten is zo geregeld. Je hebt altijd recht op 14 dagen bedenktijd.

kerk_aansprakelijkheid
mensen_opstraat_aansprakelijkheid

Dekking aansprakelijkheidsverzekering

Niet alleen bezit en materiaal is verzekerd bij een aansprakelijkheidsverzekering! Als je letsel veroorzaakt bij een ander persoon dan wordt dit ook gedekt. Daarnaast zijn de mensen om je heen ook verzekerd! Denk daarbij aan jouw kinderen, partner of mensen die bij jou logeren. 

 

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering eigenlijk?

 

  • Schade die u maakt aan spullen van een ander;
  • Schade die uw huisdier bij een ander veroorzaakt
  • Letsel die u veroorzaakt bij personen
  • Schade die u veroorzaakt tijdens vrijwilligerswerk
  • Schade veroorzaakt door uw woning
  • Schade tijdens een vriendendienst
  • Schade die uw kind veroorzaakt tijdens vakantiewerk
  • De kosten van een rechtszaak

Veelgestelde vragen over aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Alleen als je de All Risk dekking hebt. Is het zo dat je de spullen van de ander opzettelijk heb beschadigd? Dan ben je daarvoor niet verzekerd.

Als je een inboedelverzekering hebt dan kun je daar een glasverzekering bij nemen. Lees de voorwaarden van de aanbieder om te weten wat er precies gedekt wordt bij welke verzekering.

Absoluut. Het is mogelijk om de verzekering binnen 2 weken, met terugwerkende kracht, te beëindigen. De premie die je hebt betaald wordt dan terug gestort.

Schade kan je telefonisch, schriftelijk of online melden. Digitaal schade melden is het snelst.

Peildatum voor premieberekening is 13 april 2021