Alle 

grote aanbieders

100% 

onafhankelijk

Snel 

& gemakkelijk geregeld

Inboedelverzekering Vergelijken?

Je spullen in huis goed verzekerd

Verzeker jezelf voor Waterschade, diefstal en meer. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt met de kosten per verzekering. 

Wat is een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering zorg je ervoor dat jouw eigendom, in jouw huis, is verzekerd tegen schade en diefstal. Inboedel wordt gedefinieerd als “alles wat je met een verhuizing mee zou kunnen nemen.”

Op deze pagina

Goedkoopste inboedelverzekering

De vergelijkersbond biedt, een makkelijke en gebruiksvriendelijke manier om inboedelverzekeringen te vergelijken. In het bovenstaand overzicht zijn de beste prijzen van verzekeraars verwerkt. 

 

Wij vergelijken natuurlijk onafhankelijk en objectief. Dit houdt dan ook in dat wij verzekeraars die ons niet compenseren ook laten zien.

 

inboedelverzekering Woonkamer_vergelijkersbond.nl
inboedelverzekering internet vergelijken Kind_laptop_vergelijkersbond.nl

Is een inboedelverzekering verplicht?

Nee, een inboedelverzekering is niet verplicht. Dat het handig is, dat staat als een paal boven water. Het grootste gedeelte van de Nederlanders heeft er een. Niet zo gek ook natuurlijk! Je wilt zuinig zijn op jouw spullen, toch?

Inboedelverzekering en opstalverzekering

Een inboedelverzekeringen wordt vaak verward met een opstalverzekering. Beide verzekeringen hebben betrekking op jouw huis. Inboedel verzekerd jouw spullen in huis en een opstal verzekerd het huis zelf. Ben je een huurder? Dan heb je geen opstalverzekering nodig. Hoewel deze verzekeringen volgens de wet niet verplicht zijn, is het wel aan te raden om ze af te sluiten. De kans op schade of diefstal blijft immers groot.

 

Een inboedel- en opstalverzekering wordt vaak bij dezelfde verzekeraar afgesloten. Dit om gesteggel te voorkomen over wie de schade moet dekken tijdens een ongelukje of diefstal. Dit zorgt er ook voor dat de kans dat een vergoeding ontvangt, groter is. Daarnaast krijg je ook vaak korting als je meerdere verzekeringen bij één verzekeraar afsluit.

woonkamer_stijl_vergelijkersbond.nl

Top 3 inboedelverzekeringen

Maandpremie-indicatie

€ 7,66

p/m

Maandpremie-indicatie

€ 8,34

p/m

Maandpremie-indicatie

€ 11,04

p/m

De premies zijn berekend op basis van de volgende kenmerken: Locatie: Breda, 4818 ES, Geboortedatum: 01-01-1990, netto inkomen circa € 2.000 Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.

Veelgestelde vragen over opstalverzekering afsluiten

Nee, een inboedelverzekering is niet verplicht. Wel is het aan te raden om deze af te sluiten. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje!

De waarde van iemands inboedel verschilt, uiteraard, per huishouden. De verzekeraar baseert jouw inboedelwaarde op de nieuwwaarde van de spullen die jij thuis hebt staan. Dit betekent dat jouw premie afhangt van de waarde van de spullen in jouw huis. Dit wordt gedaan door middel van een inventarislijst of een inboedelwaardemeter. 

 

Hier zit weinig verschil in. Een woonverzekering is iets meer gevarieerd.

Een opstalverzekering dekt jouw huis. Een inboedelverzekering dekt alles wat in jouw huis zit.

Net zoals bij andere verzekeringen, is het mogelijk om bij een inboedelverzekering te kiezen tussen een allrisk of standaard dekking. Bij een allrisk dekking ben je ook verzekerd tegen schade als je zelf de veroorzaker bent.

Peildatum voor premieberekening is 10 januari 2021