Alle 

grote aanbieders

100% 

onafhankelijk

Snel 

& gemakkelijk geregeld

Opstalverzekering Vergelijken?

Eerlijk en onafhankelijk verzekeringen vergelijken. Hieronder vind je eenvoudig en snel de beste opstalverzekering. Met een verzekering verzeker je spullen die vastzitten aan en in het huis tegen schade.

Opstalverzekering vergelijken

Bij het kopen van een woning sluit je ook een verzekering af. Vaak zijn deze verzekeringen bij elke verzekeraar hetzelfde. Er zijn echter wel wat verschillen als je de verzekeringen onder de loep neemt.

 

Zo kan het zijn dat wat bij verzekeraar A “gedekt is, bij verzekeraar B “verzekerd” is. Daarnaast kunnen de voorwaarden ook erg verschillen en verschillen de premies uiteraard. Het is dan ook aan te raden om deze verzekeringen te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Op deze pagina

Wat is een opstalverzekering?

Als je een opstalverzekering afsluit dan verzeker je jouw woning tegen schade. Een verzekering verzekerd alles wat aan het huis vast zit zoals de keuken, badkamer of trap. 

 

Dus alles wat niet nagelvast verbonden is aan het huis. Een verzekering verzekerd niet jouw inboedel. Voor meubilair moet je een inboedelverzekering nemen. 

huis_vrouw_opstalverzekering

Waarom een opstalverzekering vergelijken?

Omdat verschillende verzekeraars verschillende premies en voorwaarden hebben. Als je een verzekering wilt die het beste past bij jou, en jouw financiële situatie, dan is het handig om te kijken welke verzekeraar daar aan voldoet.

 

Zo betaal je niet te veel premie en weet je zeker dat alles wat verzekerd moest worden, ook verzekerd is.Hou wel jouw verzekeraar in de gaten. Verzekeraars willen nog eens hun premies wijzigen. Dit kan er dan voor zorgen dat je alsnog teveel voor jouw verzekering betaald. Het is dan ook verstandig om elk jaar jouw verzekering te vergelijken.

Wat dekt een opstalverzekering?

Dat verschilt per verzekeraar. Een verzekering keert in de meeste gevallen uit als jouw huis wordt getroffen:

 

  • rook- en roetschade
  • schade door ontploffing
  • brand- en of blusschade
  • wateroverlast (geen dijkdoorbraak)
  • storm
  • neerslag en vorst
  • inbraak en diefstal
  • blikseminslag

Top 3 opstalverzekeringen

€ 19,14

p/m

€ 24,95

p/m

€ 29,15

p/m

deze premies zijn berekend op basis van de volgende kenmerken:
Locatie: Breda, 4818 ES, Geboortedatum: 01-01-1990, netto inkomen circa € 2.000
Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten

Veelgestelde vragen over opstalverzekering afsluiten

De opstalverzekering is er voor het huis zelf en de inboedelverzekering is er voor de spullen je in jouw huis hebt.

Ja en nee. Een verzekering is niet wettelijk verplicht. Wel is het zo dat hypotheekverstrekkers hun klanten verplichten om een opstalverzekering af te sluiten. Dit om hun investering te beschermen. Het is niet mogelijk om een hypotheek af te sluiten zonder opstalverzekering.

Vaak is het zo dat je bij verzekeraars kan kiezen tussen een standaard en een allrisk dekking. Een allrisk dekking vergoedt schade die door jezelf is ontstaan. Een goed voorbeeld is dat je waterschade hebt opgelopen omdat je jouw raam open hebt laten staan. Een standaard verzekering dekt dit niet.

Een opstal dekt jou als er schade is aan de onderdelen die onlosmakelijk zijn verbonden aan jouw woning. Denk aan de badkamer, trap of keuken. Een inboedelverzekering dekt de spullen die in jouw huis zitten zoals de televisie, laptop of het meubilair.

Ben je lid van de VVE? Dan heb je waarschijnlijk al een opstalverzekering. Dit kan je makkelijk checken door contact op te nemen met de VVE. Is dit niet het geval? Dan kan je zelf alsnog een verzekering afsluiten.

Je moet jouw verzekering altijd zelf opzeggen. Hier is, helaas, geen opzegservice voor beschikbaar. Hoe je dit precies doet hangt af van de verzekeraar. Het handigst is als je contact opneemt met jouw verzekeraar en vraagt wat de mogelijkheden zijn.

Peildatum voor premieberekening is 10 januari 2021