Alle 

grote aanbieders

100% 

onafhankelijk

Snel 

& gemakkelijk geregeld

Mobiel vergelijken?
Vergelijk nu de beste deals

Wat houdt een mobiel abonnement in?

Met een mobiel abonnement kan je bellen, sms’en en, als je dat wilt, internetten op een mobiele telefoon. Je hebt twee soorten mobiele abonnementen: een abonnement met telefoon of een abonnement zonder telefoon. Een abonnement zonder telefoon wordt vaak een ‘Sim Only’ abonnement genoemd omdat je dan alleen de simkaart krijgt.

Telefoon_Mobile_op_tafel_vergelijkersbond.nl
liggende_iphone_vergelijkersbond.nl

Een vast bedrag per maand

 

Met een mobiel abonnement betaal je een vast bedrag aan de provider. Het abonnement kan je zelf samenstellen. Aan de hand van jouw belgedrag kan je bijvoorbeeld kiezen hoeveel belminuten je neemt, hoe groot jouw internetbundel moet zijn en hoeveel sms’jes je per maand wilt versturen. Deze worden elke maand weer aangevuld.

Een abonnement met mobiele telefoon?​

Kies je voor een abonnement met een mobiele telefoon? Dan betaal je vaak een extra bedrag bovenop je abonnementskosten of een eenmalige bijdrage aan het begin van je abonnement. Een abonnement met telefoon wordt sinds mei 2017 gezien als een lening. Is jouw toestel duurder dan €250? Dan kan het bij het BKR worden geregistreerd. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor, bijvoorbeeld, jouw hypotheek. Wil je hier niet geregistreerd worden? Of heb je geen nieuwe telefoon nodig? Dan is het wellicht beter om een abonnement zonder telefoon te nemen.

Mobiel_bellen_vergelijkersbond.nl