Alle 

grote aanbieders

100% 

onafhankelijk

Snel 

& gemakkelijk geregeld

Motorverzekering vergelijken?

Eerlijk en onafhankelijk je motorverzekering vergelijken. De goedkoopste verzekering staat altijd bovenaan.

De verzekeraars op een rij

Motorverzekering vergelijken

Als je in Nederland in het bezit bent van een motor, dan is het verplicht om minimaal een WA verzekering te hebben. Als je deze hebt, dan kun je daarna kijken of je jouw verzekeringszaken wilt uitbreiden met aanvullende dekkingen. 

Verzekeringen vergelijken Motor_baan_vergelijkersbond.nl
Motor_werkplaats_vergelijkersbond.nl

Motor verzekeren

Als je in het bezit bent van een motor, dan is het verplicht om een WA-verzekering te hebben. Zo ben je verzekerd als jij schade toebrengt aan een ander. Hiermee ben je helaas niet verzekerd voor de schade aan jouw eigen motor. Wil je dit wel? Dan is het handig om te kijken wat er uit onze onafhankelijke vergelijker komt.

Motorverzekering afsluiten

Als je een motorverzekering hebt gevonden die het beste bij jouw wensen past, dan kun je de motorverzekering online afsluiten. Je krijgt, binnen een mum van tijd, te horen of je wordt geaccepteerd. Is het zo dat je direct dekking nodig hebt? Dan kan je voor een tijdelijke verzekering kiezen. Je kan dan via het RDW een eendagskenteken aanvragen!

Motor_harley_Davidson_vergelijkersbond.nl

Veelgestelde vragen

Er zijn over het algemeen drie soorten motorverzekeringen: WA (Wettelijke Aansprakelijkheid), WA+ (Beperkt Casco) en Allrisk (Volledig Casco). De WA-verzekering is de minimale verzekering die wettelijk verplicht is en dekt schade die je aan anderen toebrengt. De Beperkt Casco-verzekering biedt daarnaast dekking voor bepaalde schade aan je eigen motor, zoals diefstal en brandschade. De Allrisk-verzekering biedt de meest uitgebreide dekking, inclusief schade aan je eigen motor door bijvoorbeeld een aanrijding.

De kosten van een motorverzekering variëren sterk en hangen af van verschillende factoren, zoals het type motor, je leeftijd en rijervaring, en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd.

Als je een ongeluk krijgt en je bent verzekerd, dan zal je verzekering in de meeste gevallen de kosten dekken, afhankelijk van de soort verzekering die je hebt en de omstandigheden van het ongeluk. Als je schade claimt, kan dit wel gevolgen hebben voor je premie en het aantal schadevrije jaren.

  1. De procedure voor het opzeggen van een motorverzekering kan per verzekeraar verschillen. Over het algemeen kun je je verzekering opzeggen door contact op te nemen met je verzekeraar, hetzij telefonisch, per e-mail of via een online formulier. Het is belangrijk om te weten wat de opzegtermijn is, zodat je op tijd opzegt.

 
 
 

De kosten van motorverzekeringen variëren sterk tussen verschillende verzekeringsmaatschappijen en hangen af van factoren zoals je leeftijd, rijervaring, het type motor en je woonplaats. Om de goedkoopste motorverzekering te vinden, is het belangrijk om offertes van verschillende verzekeraars te vergelijken.