Alle 

grote aanbieders

100% 

onafhankelijk

Snel 

& gemakkelijk geregeld

Regel je caravanverzekering

Waarom je caravan verzekeren?

Een Caravan is een investering. Dat je hier voorzichtig mee omgaat is een understatement. Helaas kunnen er dingen gebeuren waar je geen controle over hebt. Diefstal, schade of brand bijvoorbeeld. Het is daarom verstandig om jouw caravan te verzekeren!

Op deze pagina

Caravanverzekering vergelijken

Om de beste verzekering voor jouw caravan te vinden is het handig als je alle opties hebt bekeken. Wat voor jou belangrijk is, kan voor de ander juist weer onbelangrijk zijn. Zorg daarom dat je jouw voorkeuren nauwkeurig invoert in onze vergelijker. Zo krijg je de verzekering die het beste bij jou past!

Kies de juiste dekking voor je caravan

Welke verzekering het beste past bij jouw wensen ligt natuurlijk aan wat jij wilt. Je kan altijd starten met een basisdekking en later deze verzekering aanvullen als jij dat wilt. Het is wel belangrijk dat je voor jezelf nagaat wat jij belangrijk vindt. Je kan bijvoorbeeld een aanschafwaarde- of nieuwwaarde verzekering voor jouw caravan aanschaffen. Dit zorgt ervoor dat als jouw caravan total loss wordt verklaard, dat jij de aanschafwaarde of nieuwwaarde krijgt uitgekeerd. Neem rustig je tijd en laat onze vergelijker het voor jou uitzoeken!

Beste caravanverzekering vergelijken

Uitzoeken wat nou precies de beste optie is kan een tijdrovende en vervelende taak zijn. Alle verzekeraars checken, bellen en onderzoeken is een taak die je liever door iemand anders laat doen, toch? Laat onze vergelijker daarom het werk doen. 

Dekking caravanverzekering

Een caravanverzekering kan jij op maat laten maken. Dit komt omdat er veel maatschappijen zijn die een caravanverzekering aanbieden. Het is daarom makkelijk om jouw verzekering uit te breiden met extra opties. Dat dit misschien lastig is begrijpen wij. Wij kunnen je helpen, via onze vergelijker klantenservice, om een verzekering te vinden die het best bij jouw wensen past.

Diefstal, brand en storm

Een basisverzekering voor jouw caravan dekt, over het algemeen, diefstal, storm- en brandschade. Per verzekeraar zal er natuurlijk verschil zitten als het gaat om de beoordeling en de vergoeding. Let daarom goed op het aantal jaren dat de nieuwwaarde is gedekt en wanneer er een afschrijving plaats vindt.

All Risk caravanverzekering

Heb je een gloednieuwe caravan? Dan is het raadzaam om deze allrisk te verzekeren. Hiermee ben je tegen vrijwel alles verzekerd en is de meest complete dekking die je kunt krijgen voor jouw caravan. Wil je toch wat meer dekking? Dan is het zo dat je de optie hebt om aanvullende dekkingen te nemen!

Hagelschade binnen je caravanverzekering

Sinds 2012 is het zo dat de premie van caravanverzekeringen flink zijn gestegen. Reden hiervoor is de hoeveelheid schade die werd veroorzaakt door hagel. Mede hierdoor is het zo dat, sinds 2017, hagelschade niet meer in het basispakket zit. Als jij je hiervoor wilt verzekeren dan moet je dat laten aanvullen!

Tweedehands caravan verzekeren

Als jij jouw tweedehands caravan wilt verzekeren dan kan dat! De premie van jouw verzekering is dan gebaseerd op de aanschafprijs en niet op de nieuwprijs. Dit zorgt ervoor dat jouw premie een stuk goedkoper zal zijn!

Dekking in het buitenland

Over het algemeen is het zo dat jouw caravan door heel Europa is verzekerd. Met een stacaravan enkel in de Benelux. Het is aan te raden om dit vooraf eerst te checken voordat je op vakantie gaat!

Top 3 beste caravanverzekeringen

Maandpremie-indicatie

vanaf

€ 14,70

p/m

Polisvoorwaarden

4/5

Maandpremie-indicatie

vanaf

€ 14,95

p/m

Polisvoorwaarden

3/5

Maandpremie-indicatie

vanaf

€ 17,01

p/m

Polisvoorwaarden

3/5
Getoonde premie op basis van toercaravan t.w.v. € 7.000, standaard eigen risico, inclusief hagelschade en all risk dekking. Peildatum voor premieberekening is 01-06-2021