Alle 

grote aanbieders

100% 

onafhankelijk

Snel 

& gemakkelijk geregeld

Woonverzekering Vergelijken?

Vergelijk de beste verzekeringen.

Wat is een woonhuisverzekering en wat valt onder de dekking?

Met een woonverzekering heb je zowel een inboedel- als opstalverzekering. Dit betekent dat je, naast de reguliere dekking van de inboedel- en opstalverzekering, ook verzekerd bent tegen bijvoorbeeld brand, storm of inbraak. 

 

Hoe uitgebreid jouw woonverzekering is bepaal je zelf. Je hebt namelijk een aantal verschillende woonverzekeringen: de uitgebreide, de extra uitgebreide en de lariks woonverzekering. Kijk met onze vergelijker welke verzekering het beste past bij jouw wensen.

Op deze pagina

Dekking woonverzekering

De uitgebreide woonverzekering is de standaard verzekering. Deze dekt, onder meer, de schade aan jouw inboedel en/of woning als gevolg van:

  • Brand;
  • Diefstal, vandalisme en rellen;
  • Aanrijding en aanvaring;
  • Blikseminslag;
  • Ontploffing;
  • Onvoorzien springen van leidingen door vorst;
  • Storm;
  • Waterschade;
  • Olie, rook en roet;
  • Omvallen van bomen, kranen en heistellingen.
 

De uitgebreide woonverzekering wordt, helaas, bijna niet meer aangeboden. Er zijn er nog een paar die dit doen maar de spoeling is vrij dun. De extra uitgebreide verzekering is de norm voor woonverzekeringen tegenwoordig.

Gracht_woonverzekering
woonverzekering_huis

Dekking extra uitgebreide woonverzekering

De extra uitgebreide woonverzekering is tegenwoordig de standaard onder de woonverzekeringen. Deze verzekering dekt alles wat de uitgebreide woonverzekering dekt. Met een paar extras! Deze zijn:

 

  • Zeng- Schroei-, en smeltschade;
  • Schade door neerslag;
  • Schade aan de inhoud van koelkasten en diepvriezers als gevolg van een stroomuitval van langer dan zes uur;
  • Hak- en breekwerk;
  • Schade door vandalisme of diefstal.

Dekking all risk woonverzekering

Met een all risk woonverzekering heb je de crème de la crème onder de woonverzekeringen. Deze dekt alle schade dat jouw huis kan ondervinden mits je er zelf geen invloed op hebt. Het kan zijn dat er enkele uitzonderingen zijn. Deze staan altijd expliciet vermeld in de voorwaarden van de verzekering.

 

Opstalverzekering

Een opstalverzekering dekt de schade aan de woning zelf en alles wat daaraan vast zit. 

 

 

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt de spullen die in jouw woning staan. Denk hierbij vooral aan meubilair.

 

 

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt jou, of iemand in jouw gezin, dekking wanneer jij, of iemand in jouw gezin, schade aanbrengt aan andermans spullen.

 

 

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering biedt advies en juridische hulp als je deze nodig hebt bij een conflict.

Veelgestelde vragen over woonverzekering afsluiten

Een verzekering dien je altijd zelf op te zeggen. We kunnen je natuurlijk wel helpen!

Als je hulp nodig hebt kun je ons via de chat bereiken. Wellicht kunnen we iets voor je betekenen.

Dat ligt aan jouw wensen. Heb je liever dat veilige gevoel dat alles verzekerd is zodat je geen slapeloze nachten hebt? Dan is het beter een all risk verzekering te nemen. Bijna elk kleine, en natuurlijk grote, ongelukjes zijn dan verzekerd. Ben je wat voorzichtiger met je spullen en wil je minder premie per maand betalen? Dan is het voordeliger om een basisdekking te nemen. Let wel op de voorwaarden bij dergelijke verzekeringen. Het kan namelijk zo zijn dat je, bijvoorbeeld, verzekerd bent tegen windhozen maar niet tegen een storm. Check de kleine lettertjes!

Dat is voor iedereen anders. Wat voor jouw standaarden een goedkope verzekering is, is voor de ander weer duur. Daar komt bij dat de kosten van de premie afhangen aan het type verzekering wat je neemt, jouw huis en of je nog aanvullende verzekeringen neemt. Vergelijk daarom goed wat je wilt, en welke maatschappij de beste optie heeft, voordat je een verzekering afsluit.

Als je onderverzekerd bent dan strookt het verzekerde bedrag dat je uitgekeerd krijgt niet met de waarde van jouw woning. Dit zou betekenen dat als jij schade aan jouw woning krijgt, je maar een gedeelte krijgt vergoed. De schade aan je woning wordt vergoed in verhouding tot het waardepercentage van het bedrag waarvoor je verzekerd bent.

Bijna elke verzekering heeft een eigen risico. Een eigen risico houdt in dat je zelf een bepaald bedrag moet inleggen bij schade, voordat de verzekering mee betaald. Hoeveel dit precies is, verschilt per verzekeraar. Het is mogelijk om een verzekering af te sluiten waarbij je geen eigen risico betaald. Dit zorgt wel voor een hogere premie.