Alle 

grote aanbieders

100% 

onafhankelijk

Snel 

& gemakkelijk geregeld

Telefoonverzekering Vergelijken

Eerlijk en onafhankelijk telefoonverzekeringen vergelijken. Hieronder vind je eenvoudig de beste telefoonverzekering. De goedkoopste verzekering staat altijd bovenaan. 

Top 3 telefoonverzekeringen

€ 6,99

p/m

Afsluit termijn

Tot 1 jaar na aankoop

€ 12,73

p/m

Afsluit termijn

Ieder moment

€ 16,17

p/m

Afsluit termijn

Ieder moment

De premies zijn berekend op basis van de volgende kenmerken:

Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.

Waarom een telefoonverzekering?

Sinds het begin van de millennium is de mobiele telefoon steeds belangrijker geworden. We hebben onze telefoon altijd bij ons. Doordat we er altijd zo mee in de weer zijn, is het zo dat er meer kans is op een ongelukje. 

 

Diefstal, verlies of dat je jouw telefoon per ongeluk laat vallen, zijn kleine voorbeelden van wat er eventueel mis kan gaan! Met een telefoonverzekering kun je ervoor zorgen dat deze ongelukjes je geen fortuin kosten. Neem bij ons een kijkje om te zien welke telefoonverzekering het best past bij jouw wensen. 

Op deze pagina

Wat houdt een telefoonverzekering nou eigenlijk in?


Een telefoonverzekering zorgt ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken voor de schade die jouw telefoon kan oplopen. 

 

Voor een bedrag, die je maandelijks betaald, kan jij jouw telefoon tegen bijvoorbeeld water-, brand- of valschade. Ook kan jij je verzekeren voor diefstal of schade aangebracht door een andere partij.

telefoonverzekering_afsluiten

Basis- of Compleet telefoon verzekeren

Je hebt twee verschillende soorten verzekeringen: basis en compleet. Het verschil? Basis dekt enkel de schade. Een complete telefoonverzekering dekt ook diefstal.

Tip: sluit niet direct bij aankoop een telefoonverzekering af

Een groot deel van de mensen die een smartphone bezitten, hebben daar een verzekering bij afgesloten. Dit doet men vaak direct bij het aanschaffen van een smartphone. Deze verzekeringen worden vaak door één verzekeringsmaatschappij aangeboden en is de consument vaak veel duurder uit dan nodig is.

 

Uit een recent onderzoek van de Consumentenbond bleek zelfs dat de meeste providers er niet goed vanaf kwamen! Het is dan ook handig om eerst alle opties op een rijtje te zetten voordat je een keuze maakt. Wij kunnen jou daarbij helpen!

telefoonverzekering_afsluiten_direct

Veelgestelde vragen over telefoonverzekering afsluiten

Als je een nieuwe telefoon aanschaft is het handig om deze ook zo spoedig mogelijk te verzekeren. Het is namelijk zo dat je binnen een bepaalde tijd jouw telefoon moet verzekeren. Dit is bij elke verzekeringsmaatschappij anders. Bij NowInsure, bijvoorbeeld, kan je tot één jaar na aankoop de telefoon verzekeren. Bij SimpleSurance is dit tot drie maanden.

Bij een verzekering hoort een eigen risico. Dit is een financiële bijdrage die je levert als je beroep doet op jouw verzekering. De bijdrage kan in sommige gevallen erg groot zijn! Je kunt in het bovenstaand overzicht kijken hoe hoog de eigen risico is bij verschillende verzekeraars. Zo kun je voor jezelf bepalen wat het beste bij jou past.

Winkels bieden vaak een verzekering aan bij aankoop van een nieuwe telefoon. Deze zijn vaak duurder dan reguliere aanbieders. Zorg er voor dat je goed geïnformeerd bent voordat je een keuze maakt!

Een tweedehands of refurbished telefoon kan je zeker verzekeren mits deze in een winkel is gekocht. Je moet namelijk over een aankoopbewijs beschikken wil je jouw telefoon kunnen verzekeren. Websites als Marktplaats zijn, helaas, geen optie.

Over het algemeen is het zo dat elke telefoon verzekerd kan worden.

Peildatum voor premieberekening is 10 maart 2021