Alle 

grote aanbieders

100% 

onafhankelijk

Snel 

& gemakkelijk geregeld

Autoverzekering vergelijken

Eerlijk en onafhankelijk autoverzekeringen vergelijken. Hieronder vind je eenvoudig de beste autoverzekering. De goedkoopste verzekering staat altijd bovenaan. 

Een aantal grote verzekeraars op een rij

Wat heb je nodig om te vergelijken

Aantal schade vrije jaren

Op je polis of factuur kun je het aantal schadevrije jaren terugvinden.

Aantal kilometers per jaar

Aantal kilometers dat je rijdt per jaar.

Kenteken

Om een vergelijking te maken hebben we he kenteken nodig.

Autoverzekering en dekking

Jouw auto verzekeren is een een belangrijke keuze. Voor jezelf en voor je medemens met wie je de weg deelt. Natuurlijk wil je niet te veel betalen! Het is daarom belangrijk dat je voor jezelf uitzoekt wat jij, en jouw auto, precies nodig hebben. 

 

WA autoverzekering 

Een WA autoverzekering is wat je minimaal moet hebben om legaal de weg op te kunnen. Dit zorgt ervoor dat jij de schade van een ander kan dekken al je schade veroorzaakt bij een ander. Schade aan je eigen auto is hiermee niet gedekt. Een WA verzekering is aan te raden als je een auto hebt van 10 jaar of ouder. De waarde van zo’n auto is dan, in de meeste gevallen, flink gedaald en het niet waard om uitgebreid te verzekeren. 

 

Beperkt casco autoverzekering 

De beperkt casco autoverzekering, ook wel de WA plus autoverzekering genoemd, dekt de schade die jij een ander hebt berokkend en de schade aan jouw eigen auto. Denk hierbij aan diefstal, brand- en uitschakelen. Is jouw auto tussen de zes en tien jaar oud? Dan raden we je deze dekking niet aan. 

 

All risk autoverzekering 

De all risk autoverzekering, of volledig casco verzekering, is de crème de la crème onder de autoverzekeringen. Deze dekt, naast de schade aan jouw auto en die van de ander, ook als je schuld hebt aan de schade. Deze dekking is aan te raden als je een splinternieuwe wagen hebt waarvoor je een lening hebt afgesloten.

Op deze pagina

Hoe kunnen wij helpen met vergelijken

Onze onafhankelijke vergelijker maakt het mogelijk om, in een handomdraai, de voordeligste verzekeringen op een rijtje te krijgen. Daarnaast kan je ook zoeken naar een autoverzekering met de beste dekking of de beste voorwaarden.

 

Dit kun je allemaal aanpassen naar jouw wensen. Autoverzekeringen vergelijken doe je in een handomdraai.  autoverzekeringen vergelijken.

autoverzekering vergelijken accu opladen
autoverzekering lachen

Wat is een goede autoverzekering?

Goede vraag. Een goede autoverzekering is er één die bij jou en jouw auto past. Een nieuwe auto is vaak gebaat bij een allrisk autoverzekering. Een oudere auto zal vaker een WA beperkt casco verzekering nodig hebben. 

 

Daarnaast kan je kijken of je juist een autoverzekering wilt met een lage premie of dat je liever aan de hand van reviews je keuze voor een verzekeraar maakt. Het belangrijkste is dat je er de tijd voor neemt en alles rustig bekijkt. Gebruik daarom onze onafhankelijke vergelijker om alles overzichtelijk te maken!

Autoverzekering vergelijken en afsluiten

Als je een autoverzekering hebt gevonden die het beste bij jouw wensen past, dan wil je het waarschijnlijk zo spoedig mogelijk afsluiten. Ook dit kan via onze onafhankelijke vergelijker. 


Als je de verzekering hebt gevonden die jij wilt, dan kun je deze direct, en simpel, bij ons afsluiten. De verzekeraar zal jouw polisaanvraag ontvangen en direct beoordelen. In de tussentijd krijg je vaak een voorlopige dekking.

internet en tv Yes blij autoverzekering vergelijken

Veelgestelde vragen over autoverzekering afsluiten

Ja. Als eigenaar bent verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt alleen de schade aan de tegenpartij. Je kunt deze dekking uitbreiden naar WA-PLUS beperkt casco of een All-Risk verzekering, dan wordt ook jouw schade vergoed.

Dat hangt af van de bevestigingsmail die je ontvangt na het afsluiten van je autoverzekering. Je mag direct de weg op als je autoverzekering is geaccepteerd en er staat dat je verzekerd bent. Bij Sommige verzekeraars dien je eerst je account te activeren. Let hier dus goed op. Als je een mail ontvangt waarin staat dat je bent afgekeurd mag je niet de weg op. 

Welke gegevens heb je nodig: Het kenteken bewijs, Naw-gegevens, geboortedatum, kilometrage, schadevrije jaren en soort dekking, Meldcode van je auto (Dit zijn de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer van je auto. Dit nummer is te vinden op je kentekenbewijs.). 

Door verschillende factoren die van invloed zijn bij het berekenen van jouw premie. Dat zijn het gewicht van de auto, de oorspronkelijke waarde van de auto en het aantal kilometers.