Alle 

grote aanbieders

100% 

onafhankelijk

Snel 

& gemakkelijk geregeld

Verzekeringen vergelijken? Vergelijk nu de beste deals

Verzekeringen vergelijken voordat je er een afsluit, zou vanzelfsprekend moeten zijn. Het kan je namelijk veel geld besparen! Het is zit zo dat iedere verzekeraar zijn eigen verzekeringen biedt en polisvoorwaarden heeft. Door de verschillende verzekeraars naast elkaar te leggen, kun je rustig kijken welke verzekeraar het beste bij jou past. Zo betaal je nooit teveel premie en ben je enkel verzekerd voor wat jij echt nodig hebt.

Motorverzekering

Als je in Nederland in het bezit bent van een motor, dan is het verplicht om minimaal een WA verzekering te hebben. Als je deze hebt, dan kun je daarna kijken of je jouw verzekeringszaken wilt uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Verzekeringen vergelijken Motor_baan_vergelijkersbond.nl
Verzekeringen vergelijken rood_wit_scooter_vergelijkersbond.nl

Bromfietsverzekering

Heb je een brommer en woon je in Nederland? Dan is het verplicht om in het bezit te zijn van een brommerverzekering! Een brommerverzekering dekt jouw brommer en de eventuele schade die je toebrengt aan anderen. Een brommerverzekering kun je eventueel uitbreiden met aanvullende verzekeringen.

Autoverzekering

Ben je in het bezit van een auto? Dan moet je ook in het bezit zijn van een autoverzekering. Bij een autoverzekering heb je verschillende mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld, als je een spiksplinternieuwe wagen hebt gekocht, deze all-risk verzekeren. Bij een oudere wagen is het zo dat deze vaak alleen WA verzekerd wordt.

auto_vergelijkersbond.nl
Scooterverzekering Scooter_muur_vergelijkersbond.nl

Scooterverzekering

Een scooterverzekering dekt jouw scooter en de eventuele schade die je toebrengt aan anderen. Een scooterverzekering kun je eventueel uitbreiden met aanvullende verzekeringen.

Veelgestelde vragen

Een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekering dekt alleen de schade die je aan anderen toebrengt. Een WA+ (Beperkt Casco) verzekering dekt daarnaast ook bepaalde schade aan je eigen voertuig, zoals brandschade of diefstal. Een Allrisk (Volledig Casco) verzekering dekt naast de WA en WA+ dekking ook de meeste schade die je zelf aan je eigen voertuig toebrengt.

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen bij een schadeclaim voordat je verzekering de rest van de kosten dekt. Het eigen risico kan per verzekering en per verzekeraar verschillen.

Schadevrije jaren zijn de jaren dat je verzekerd bent geweest zonder een schadeclaim in te dienen. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe lager je premie vaak is. Dit komt doordat verzekeraars je als een kleiner risico zien wanneer je langere tijd geen schade hebt geclaimd.

De procedure voor het opzeggen van een verzekering kan per verzekeraar verschillen. Over het algemeen kun je je verzekering opzeggen door contact op te nemen met je verzekeraar, hetzij telefonisch, per e-mail of via een online formulier. Het is belangrijk om te weten wat de opzegtermijn is, zodat je op tijd opzegt.

Als er iets in je situatie verandert dat invloed kan hebben op je verzekering, zoals een verhuizing, een nieuwe auto of een verandering in je gezinssamenstelling, dan moet je dit zo snel mogelijk aan je verzekeraar laten weten. Veranderingen in je situatie kunnen namelijk invloed hebben op je dekking of premie.