Alle 

grote aanbieders

100% 

onafhankelijk

Snel 

& gemakkelijk geregeld

Hondenverzekering vergelijken

De verzekeraars op een rij

Hoe moet je een hondenverzekering vergelijken?

Simpel! Door onze vergelijker te gebruiken. Makkelijk zat, toch? Het enige wat wij nodig hebben is het volgende:

 

  • Je postcode;
  • Het ras van je hond;
  • Het geslacht van je hond;
  • De leeftijd van je hond.
 

Met deze gegevens kunnen we kijken welke verzekering het beste bij jou en jouw hond past. Vink aan wat jij nodig hebt en dan kijken wij voor jou wat de beste optie is. 

 

 

 

Waarvoor ben ik gedekt?

Dat ligt aan jouw voorkeuren. Hoe meer opties jij aanvinkt, des te hoger jouw premie zal zijn.

 

Waarop is de premie van een hondenverzekering gebaseerd?

De premie van jouw hondenverzekering hangt af van een aantal factoren. Wij leggen hieronder uit welke dat zijn en waarom het zo is dat deze invloed hebben op jouw premie.

Waarop is de premie van een hondenverzekering gebaseerd?

De plek waar je woont met jouw hond is belangrijk om te weten voor de verzekeraar. Hieruit wordt opgemaakt hoeveel het zou kosten als jou hond naar de dierenarts zou moeten. 

 

Dierenartsen die in de stad wonen hebben vaak hogere kosten vanwege de plek waar zij zijn gevestigd. Denk hierbij aan huur bijvoorbeeld. Deze kosten worden, helaas, doorberekend aan de verzekeraar en dus ook aan de persoon met de verzekering.

Ras

Het ras van de hond speelt ook een rol. Sommige honden zijn vatbaarder voor ziektes of aandoeningen dan andere. Een goed voorbeeld hiervan is dat Duitse herders sneller last krijgen van hun gewrichten. 

 

Hollandse herders hebben daarentegen minder last van ziektes of aandoeningen. Hierop baseren dierenartsen vaak het tarief wat weer invloed heeft op jouw premie.

Leeftijd

Uiteraard heeft de leeftijd van jouw hond ook veel invloed op de premie. Een oudere hond zal altijd duurder zijn dan een jonge hond. 

 

Oudere honden hebben een grotere kans op aandoeningen of ziektes. Het is zelfs zo dat je vaak je hond niet kan verzekeren als hij/zij ouder is dan 13 jaar. Het is daarom belangrijk om jouw hond zo vroeg mogelijk te verzekeren.