Alle 

grote aanbieders

100% 

onafhankelijk

Snel 

& gemakkelijk geregeld

Zzp aansprakelijkheidsverzekering

Op zoek naar een ZZP aansprakelijkheidsverzekering? Vergelijk de beste ZZP aansprakelijkheidsverzekeringen hier.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering ZZP?

Deze verzekering dekt een ZZP’er als er schade wordt veroorzaakt tijdens het werk. Heb je per ongeluk verf gemorst over iemand zijn telefoon? Of een fout gemaakt in de de bouwplannen? Dan kan het zo zijn dat je een flinke schadeclaim moet betalen.

 

Dat is als ZZP’er een flinke hap uit je boterham. Zeker als je nagaat dat ZZP’ers niet volledig verzekerd zijn. Kijk via onze vergelijker welke verzekering het beste bij jou past. Er zijn namelijk verschillende soorten aansprakelijkheidsverzekeringen!

Op deze pagina

Beroepsaansprakelijkheids verzekering

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering, ook wel een BAV genoemd, is een verzekering die gericht is op ZZP’ers die een adviserende baan hebben. Denk hierbij aan een consultant of een ingenieur. Deze verzekering dekt jou als de klant financiële schade oploopt door jouw advies. 

 

Wat wordt gedekt onder een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

 • Vermogensschade die het bedrijf maakt door uw fout (inkomsten, omzet, winst)
 • Schade door een beroepsfout
 • Herstel van de schade
 • Kosten voor verweer en rechtsbijstand

 

Wat wordt niet gedekt onder een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

 • Letsel- of zaakschade
 • Schades door opzet
vrouwe_pen_begroepsaansprakelijkheid

Bedrijfs aansprakelijkheids verzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, ook wel ABV genoemd, zorgt ervoor dat je gedekt bent als je letsel en/of materiële schade hebt veroorzaakt tijdens jouw werk. We hebben het dan over schade die je per ongeluk hebt veroorzaakt. Niet express. 

 

Wat wordt gedekt onder een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

 • Schade ontstaan door uw product
 • Schade die u veroorzaakt aan een ander
 • Milieuschade

 

Wat wordt niet gedekt onder een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

 • Schade aan uzelf
 • Schade aan uw eigen spullen
 • Schade door een auto
 • Schade door opzet

Wat is de beste aansprakelijkheids verzekering ZZP?

Een lastige vraag. Het is per ZZP’er verschillend, namelijk. Een jurist heeft een andere verzekering nodig dan een verpleegkundige. Het is belangrijk om bij jezelf na te gaan wat je precies nodig hebt en wat het beste aansluit op jouw werk. 

 

Door jouw wensen en behoeftes aan te geven in de vergelijker, krijg je te zien welke verzekeraar het beste bij jou past! Let wel: de goedkoopste verzekeringen komen vaak bovenaan te staan.

Top 3 beste zakelijke aansprakelijkheids verzekeringen

Veelgestelde vragen over beroeps aansprakelijkheidsverzekeringen

Nee, deze is niet wettelijk verplicht. Een klant kan het wel van jou verlangen, en soms ook eisen, dat je een aansprakelijkheidsverzekering hebt.

Door het gebruiken van onze vergelijker, zie je al snel welke verzekeraar de laagste premie biedt. Let er wel op dat je de voorwaarden goed leest voordat je een besluit maakt. De goedkoopste verzekering staat vrijwel altijd bovenaan in de vergelijking.

Dit hangt heel sterk af van jouw beroep. Zit je in een adviserende branche? Ga dan voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. In andere gevallen is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering de beste optie!

Nee, dit is niet voldoende. Een verzekeraar hanteert een duidelijke scheidslijn tussen de schade die jij veroorzaakt als ondernemer of als consument. Laat je buiten werktijd een kop koffie vallen over iemand zijn laptop? Dan ben je niet verzekerd. Heb je een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering? Dan wel!