Alle 

grote aanbieders

100% 

onafhankelijk

Snel 

& gemakkelijk geregeld

Uitvaartverzekering vergelijken

Onze vergelijker helpt bij het vinden van een betrouwbare uitvaartverzekering. We staan er allemaal niet bij stil, maar een goed afscheid kost geld. Bepaal zelf hoe jouw afscheid eruit gaat zien.

Meest gekozen
Monuta

Waarom vergelijken via de vergelijkersbond.nl

Betrouwbare informatie over uitvaartverzekeringen
Onafhankelijk uitvaartverzekering vergelijken
Twee weken bedenktijd zodra je de polis hebt afgesloten

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering ben je verzekerd voor de kosten van jouw uitvaart. Dit gaat in de vorm van een maandelijkse premiebetaling. De hoogte van de premie wordt bepaald door verschillende componenten. 

 

Binnen je uitvaartverzekering maak je bepaalde keuzes over de inhoud van je uitvaart. Deze staan niet vast en kun je altijd aanpassen. Met een goed gedekte uitvaartverzekering maak je niet alleen een passend afscheid, maar je voorkomt ook dat je familie of vrienden voor deze kosten opdraaien.

Op deze pagina

Waarom een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering ben je verzekerd van een kosteloze uitvaart. Zoal voor een begrafenis of crematie. Een begrafenis of crematie kost gemiddeld zo’n €8.500.

 

Zonder uitvaartverzekering draaien je nabestaanden mogelijk op voor deze hoge uitvaartkosten. Let bij het vergelijken niet alleen op de premie maar ook de voorwaarden.

Stappenplan uitvaartverzekering vergelijken

Hoe vergelijk je het beste een uitvaartverzekering? Met een plan, stap voor stap! Wij hebben de zes stappen voor jou uitgelicht. Ga deze na en neem rustig de tijd om de juiste keus te maken!

1. Maandpremie

De premie die je elke maand betaald is, uiteraard, het eerste wat opvalt. Jouw premie hangt af van een aantal factoren zoals jouw leeftijd of het pakket wat je neemt.

 

Grotere uitvaart? Grotere premie! Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je een slechtere uitvaartverzekering hebt als je minder premie betaald. Het is daarom belangrijk dat je uitzoekt wat jij precies wilt. Zo betaal je niet meer dan nodig is!

2. Totale premie

Wat je per maand uitgeeft is belangrijk om te weten. Wat je in totaal uitgeeft is nog belangrijker! Hoe kom je hier achter? Simpel: vermenigvuldig jouw maandpremie met de looptijd. Zo weet je precies wat je betaald.

3. Looptijd

Looptijd, zoals de naam al suggereert, betekent hoe lang jij premie zal betalen. Uitvaartverzekeringen hebben vaak een vaste looptijd van dertig jaar, tot je 65ste of tot jouw overlijden.

4. Soort uitvaartverzekering

Uitvaartverzekeringen verschillen. Let daarom goed op wat elke verzekeraar aanbiedt! Welke verzekering het beste bij jou past hangt af van wat jij wilt. Elke verzekering heeft zijn eigen voor- en nadelen.

5. Hoogte van het verzekerd bedrag

Een goedkope uitvaartverzekering vergelijken is zo gepiept. Het vinden van een verzekering die goedkoop is en hetzelfde bedrag uitkeert, is een stuk lastiger. Verzekeringen die meer uitkeren hebben immers een hogere premie. Zet daarom jouw wensen op een rijtje en ga na wat voor jou het belangrijkst is. Zo hou je rekening met de kosten die je maakt en heb je een verzekering die het best bij jou past.

6. Voorwaarden

Het is belangrijk om altijd de voorwaarden te lezen. Bij elke verzekering. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee!

Wat is de goedkoopste uitvaartverzekering?

Hoeveel jouw uitvaartverzekering gaat kosten hangt af van een aantal factoren. De belangrijkste zijn jouw leeftijd en de voorkeuren die jij hebt. Bij een goedkope uitvaartverzekering leg je veel dingen van tevoren vast zoals jouw kist, de muziek die er gedraaid wordt of het aantal gasten die kunnen komen.

 

Een goedkopere verzekering betekent minder luxe op jouw uitvaart. Bekijk daarom goed wat jij wilt. Is de premie het belangrijkst? Of betaal je liever iets meer zodat jouw uitvaart wat beter aangekleed is? Er is altijd een betaalbare keuze die voldoet aan jouw wensen!

Naturaverzekering

Een naturaverzekering is een pakket met diensten. Met deze verzekering kan je een aantal diensten vastleggen die voor jou belangrijk zijn zoals het type kist wat jij wilt of hoe jij jouw ceremonie wilt laten verlopen. Dit zorgt ervoor dat jouw nabestaanden niet hun hoofd hoeven te breken over dit soort onderwerpen tijdens de rouwperiode.

Kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering zorgt ervoor dat er een bedrag wordt uitgekeerd voor jouw begrafenis als je komt te overlijden. Jouw nabestaanden kunnen hiermee de uitvaart bekostigen. Als je een naturaverzekering hebt, kunnen ze met dit geld jouw wensen waarmaken. Heb je dit niet dan kunnen ze met het uitgekeerde bedrag een mooie uitvaart voor jou inrichten.

Combinatieverzekering

De combinatieverzekering is vrijwel identiek aan de naturaverzekering. Alleen heeft deze verzekering een extraatje: je krijgt er een vrij te besteden bedrag bij. Vind je dat er iets mist? Plek nodig voor extra gasten? Met dit bedrag kan je dat verwezenlijken!

Uitvaartverzekering vergelijken

Wil je het verschil weten tussen verschillende uitvaartverzekeringen? Uitvaartverzekeringen vergelijk je hier op prijs en inhoud. Zo maak je altijd een goede keus, die aansluit bij jouw wensen

€12,05

Andere leeftijd?

€9.000,-

€12,44

Andere leeftijd?

€9.000,-

De premies zijn berekend met de geboortedatum 1-1-1991, kapitaalverzekering, verzekerd bedrag van € 9.000,- en de langst mogelijke betaalduur.
Update: maandag 20 september 2021

ARD_Logo_2019_block_RGB_DIAP

Premie 30-jarige

€14,00

Andere leeftijd?

€9.000,-

Premie 30-jarige

26,00

Andere leeftijd?

€9.000,-

Premie 30-jarige

13,77

Andere leeftijd?

€9.047,-

Veelgestelde vragen over uitvaartverzekering

Nee, deze is niet verplicht. Handig is het wel. Je weet immers nooit wanneer je komt te overlijden. De nabestanden draaien op voor de kosten.

Als je geen uitvaartverzekering meer wilt en je wilt deze afkopen, dan kan dat. De voorwaarden zijn per verzekeraar verschillend. Als de verzekering afloopt dan keert de verzekeraar de afkoopwaarde aan jou uit. Dit betekent wel dat je geen premie meer hoeft te betalen en niet meer verzekerd bent.
Vaak is het zo dat jouw kinderen, mits ze niet ouder zijn dan 18, gratis meeverzekerd worden op de polis van hun ouders. Wil je ze na hun 18de toch een uitvaartverzekering geven? Dan moeten ze hun eigen polis afsluiten. Hoe jonger je bent, des te lager jouw premie is.
Tegenwoordig kost een gemiddelde begrafenis rond de 8.000 euro. Deze kunnen iets hoger of lager uitvallen afhankelijk van jouw uitvaartwensen. Dat de kosten hoger zullen worden in de toekomst is onvermijdelijk. Het is daarom belangrijk dat je een passende uitvaartverzekering hebt!
Mensen kiezen vaker voor een crematie in plaats van een begrafenis. Crematies zijn vaak een stuk goedkoper dan een begrafenis. Net zoals bij een begrafenis, bepalen de persoonlijke uitvaartwensen de totaalprijs van de crematie. De gemiddelde prijs voor een crematie is ongeveer 6.000 euro.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn deze bronnen gebruikt:

  • DELA
  • Monuta
  • Ardanta
  • PC Uitvaart
  • EABN
  • Rijksoverheid

De premie is gebaseerd op een 30-jarige. Leeftijd heeft invoed op de premie.

 

Bereken simpel de exacte premie voor jouw leeftijd.

Vrij te besteden bedrag is € 9.000,- Hiermee kan je zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien.

 

Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag.

Vrij te besteden bedrag van €7.000,-. €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Bereken simpel de premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag.

Vrij te besteden bedrag is € 9.000,- Hiermee kan je zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien.


Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag.

Gemiddeld kost een uitvaart € 9.000,-. Je spaart voor je uitvaart. Je ontvangt 1% rente

Gemiddeld kost een uitvaart € 9.000,-. Een crematie is goedkoper dan een begrafenis