Alle 

grote aanbieders

100% 

onafhankelijk

Snel 

& gemakkelijk geregeld

Dierenverzekering vergelijken

De verzekeraars op een rij

Waarom zou ik mijn huisdier verzekeren?

Is een huisdier verzekeren noodzakelijk? Nee. Is het handig? Absoluut. Een bezoek aan de dierenarts kan een flinke deuk in jouw portemonnee opleveren. Met een verzekering worden deze kosten gedekt. Misschien is het handig om even rond te kijken op onze site? Dan kun je rustig verschillende verzekeraars vergelijken. Wellicht zit er een polis bij die jou en jouw huisdier past!

katje_huisdieren
hond_met_stok_huisdieren

Eigen risico verzekering huisdieren

Net zoals bij een zorgverzekering, heb je bij een verzekering voor jouw huisdier een eigen risico. Bij de meeste verzekeraars is het zo dat er een percentage van het het bedrag wordt gehanteerd als eigen risico. Bij een Hema verzekering, bijvoorbeeld, moet je een vast bedrag betalen. 

 

Het is handig om bij jezelf na te gaan of dit rendabel is. Moet je vaak langskomen voor kleine bedragen? Dan is het handig om een verzekering te nemen met een laag percentage eigen risico. Denk je hogere kosten te maken bij jouw bezoek aan de dierenarts? Neem dan een verzekering met een vast bedrag eigen risico!

Heb ik wel een huisdierenverzekering nodig?

Een huisdierenverzekering is zeker geen primaire behoefte. Zeker als je wat krap bij kas zit. Wel is het handig om een verzekering af te sluiten als je een dure rashond of raskat hebt. Deze beestjes zijn namelijk vatbaarder voor ziektes. 

 

Het is natuurlijk aan jezelf of je jouw huisdier wilt laten verzekeren. Als jouw huisdier een slechte gezondheid heeft dan is het absoluut geen overbodige luxe. Je moet bij jezelf nagaan of je maandelijks dit bedrag opzij kan zetten of dat je liever de zekerheid hebt van een verzekering.

3_honden_huisdieren

Veelgestelde vragen over dierenverzekeringen

Dit hangt af bij welke verzekeraar je bent verzekerd. Bij de meeste verzekeraars kun je dagelijks opzeggen. Dit verschilt per verzekeraar.

Dit is verschillend per verzekeraar. Zo kan je bij OHRA tot maximaal zeven jaar oud verzekeren en biedt Proteq verzekeringen voor huisdieren van elke leeftijd. Je kan met, onze vergelijker, de maximum leeftijd per verzekeraar terug vinden. Zo kan je makkelijk een verzekeraar kiezen die het beste bij jouw wensen past.

Overigens is het zo dat de maximum leeftijd alleen geldt voor wanneer de verzekering in gaat. Bereikt jouw huisdier de maximum leeftijd en is hij/zij al verzekerd? Dan wordt de verzekering niet opgezegd.

Dat ligt aan het huisdier en aan jouw wensen! De meeste verzekeraars bieden meestal alleen honden- en kattenverzekeringen aan. Heb jij een ander dier dat jij wilt verzekeren? Dan is het handig om telefonisch contact op te nemen met één van de verzekeraars uit onze vergelijking. Het kan zo zijn dat jouw dier online niet verzekerd kan worden maar wel via de telefoon.

Een dierenverzekering is niet verplicht maar wordt wel aangeraden.