Alle 

grote aanbieders

100% 

onafhankelijk

Snel 

& gemakkelijk geregeld

Rechtsbijstandverzekering Vergelijken

Vergelijk snel & objectief de beste rechtsbijstand verzekeringen.

Top 3 rechtsbijstandverzekeringen

€ 4,75

p/m

€ 15,64

p/m

€ 15,85

p/m

Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.

Rechtsbijstandverzekering wat is het?

Als je juridische geschillen hebt, is het handig als je een rechtsbijstandverzekering hebt. Met deze verzekering krijg je adequate hulp bij het oplossen van het conflict en worden de meeste kosten gedekt. Of je in aanmerking komt voor dekking op het desbetreffende geschil, hangt af van de gekozen verzekering en voorwaarden. 

 

Het is aan te raden om via onze site rechtsbijstandverzekeringen te vergelijken op prijs en voorwaarden!

Kijk hieronder en check direct welke verzekering het beste bij jou past.

Op deze pagina

Rechtsbijstandverzekering vergelijken en overstappen

Met de juiste overstap kan je al gauw €150,- besparen op jaarbasis. Het is wel aan te raden om goed te kijken wat je precies wil om te voorkomen dat je niet oververzekerd wordt. Bepaalde uitbreidingen, zoals die van werk en inkomen, zijn vaak erg prijzig en niet nodig. 

Een rechtsbijstandverzekering is geen primaire behoefte! En zijn vaak prijzig en je zal het niet altijd nodig hebben. Verzeker je daarom niet onnodig en ga bij jezelf na of je het ook echt nodig hebt!

Heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?

Waarschijnlijk, en hopelijk, niet. Deze verzekering heb je alleen nodig als er een kans is dat je een flinke rekening krijgt door de juridische kosten.

Veelgestelde vragen over rechtsbijstandverzekering afsluiten

Nee, dit kan niet. Verzekeraars voorkomen dit graag. Als er een conflict heeft plaatsgevonden voordat je deze verzekering afsloot, en het eindigt in de rechtszaal, dan zal je zelf voor de kosten opdraaien.


Nee. Verzekeraars beoordelen een zaak en aan de hand daarvan wordt er een prognose gemaakt. Is het zo dat de kans klein is dat je de zaak niet wint? Dan kan de verzekeraar de zaak niet door laat gaan.

Zeker. Je hebt het recht om jouw eigen advocaat te kiezen. Wel moet je het conflict, en het gebruik van jouw eigen advocaat, melden bij de verzekeraar.

Peildatum voor premieberekening is 9 januari 2021