Alle 

grote aanbieders

100% 

onafhankelijk

Snel 

& gemakkelijk geregeld

Scooterverzekering vergelijken

Eerlijk en onafhankelijk je scooterverzekering vergelijken. De goedkoopste verzekering staat altijd bovenaan.

De verzekeraars op een rij

Beste scooterverzekering vergelijken

Een goede verzekering. Wat is dat nou eigenlijk? Een goede scooterverzekering is een verzekering die bij jouw wensen past. Voor de een is het belangrijk dat de voorwaarden goed zijn, de ander wilt juist een lage premie. Aan de hand van jouw gegevens, kunnen wij via onze onafhankelijke vergelijker kijken van welke verzekering jij het meest profiteert.

Scooterverzekering Scooter_muur_vergelijkersbond.nl
Scooterverzekering drie_scooters_vergelijkersbond.nl

De goedkoopste verzekering

Filteren op wat jij het belangrijkst vindt bij een verzekering, is zo gepiept met onze onafhankelijke vergelijker. Zo zie je gelijk welke verzekeraar het goedkoopst is, het beste beoordeeld wordt of het beste past bij jou.

Aanvullende dekking vergelijken

Als je een verzekering wilt, kun je deze uitbreiden aanvullende dekkingen die jij belangrijk vindt. Het is wel belangrijk dat je goed op let bij het afsluiten van aanvullende dekkingen. Zo kan het zijn dat de naam hetzelfde is maar dat de inhoud per verzekeraar verschilt. 

Veelvoorkomende aanvullingen zijn:

  • Ongevallen Opzittenden
  • Rechtshulp
  • Aanschafwaardegarantie
  • Pechhulp
  • Accessoires
Verzekeringen vergelijken rood_wit_scooter_vergelijkersbond.nl

Veelgestelde vragen

Ja, over het algemeen is je zoon verzekerd als hij op jouw scooter rijdt, zolang hij een geldig rijbewijs heeft. De scooterverzekering is gekoppeld aan de scooter en niet aan de persoon. Maar controleer dit altijd bij je eigen verzekeraar omdat beleid en voorwaarden kunnen variëren.

In Nederland is het wettelijk verplicht om je scooter direct te verzekeren zodra deze op jouw naam staat. Als de scooter niet wordt gebruikt, moet je deze schorsen bij de RDW. Tijdens de schorsingsperiode is de verzekeringsplicht opgeschort.

De premie van je scooterverzekering hangt af van verschillende factoren, zoals de leeftijd en het type scooter, je woonplaats, het aantal schadevrije jaren en de gekozen dekking.

Dit hangt af van het type verzekering dat je hebt. Met een WA-verzekering krijg je niets terug, omdat deze alleen schade aan anderen dekt. Met een Beperkt Casco of Allrisk-verzekering kun je wel een vergoeding krijgen. De hoogte van de vergoeding hangt af van de voorwaarden van de verzekeraar, zoals de dagwaarde of de aanschafwaarde van de scooter.

Om je scooterverzekering op te zeggen, heb je meestal je polisnummer nodig en mogelijk enkele persoonlijke gegevens. Het opzeggen kan vaak online, telefonisch of schriftelijk. Het is belangrijk om te controleren wat de opzegtermijn is bij je verzekeraar, omdat dit kan variëren.

Bij het berekenen van de maandelijkse premie wordt er of gekeken naar de cataloguswaarde, of naar de dagwaarde van de bromfiets. Ook kan het aantal schadevrije jaren invloed hebben op jouw maandelijkse kosten. Hoe meer schadevrije jaren, hoe lager de premie.


Gemiddelde kosten van een WA verzekering:

4,80


Gemiddelde kosten van een all risk + diefstal verzekering:

24,90

Bekijk de meest verkochte scooterverzekering